Toimiva keskusteluyhteys rakentajaan on tärkeä asia

Toimiva keskusteluyhteys rakentajaan on tärkeä asia

Lonkien nelihenkinen perhe asuu 124 neliön omakotitalossaan Jyväskylän Sääksvuoressa. Ennestään tutulle alueelle rakentanut Jalokoti löytyi naapureiden vinkkaamana.

Henriikka ja Akseli Lonka muuttivat tyttäriensä Amandan, 4v, ja Lydian, 2v, kanssa uuteen kotiin syyskuussa 2015. Jyväskylän Sääksvuori oli heille alueena ennestään tuttu – heidän entinen paritalokotinsa sijaitsee vain kivenheiton päässä nykyisestä talosta.

Keväällä 2015 perheelle oli selvää, että muutto isompaan omakotitaloon olisi ajankohtainen muutaman vuoden kuluessa. Henriikka huomasi sattumalta, että Jalokoti rakentaa uutta taloa silloisen paritalon lähelle ja otti yhteyttä Jalokodin Eemeli Laitiseen.

– Eemeli oli kuulotuttuja, koska aiemman naapurin talon oli Jalokoti rakentanut. Heillä oli hyvä kokemus Jalokodista.

kuva4

Tulevat asukkaat pääsivät mukaan suunnitteluun

Lonkien perhe hankki talon heti rakennusvaiheen alettua. Tämän ansiosta he pääsivät vaikuttamaan suurelta osin siihen, millainen lopputuloksesta tuli.

– Perustukset oli tehty valmiiksi, mutta käytiin hyviä neuvotteluita esimerkiksi siitä, miten pohjaratkaisu kannattaisi toteuttaa.

Myös materiaaleihin perhe pääsi vaikuttamaan itse. Henriikan ja Akselin mukaan projektin alussa ilmoitettu hinta piti materiaalimuutoksista huolimatta paikkansa, koska taloon oli budjetoitu jo valmiiksi laadukkaat materiaalit.

– Ei Eemeli suostu käsistänsä huonoa päästämään, Akseli kommentoi. Me on päätetty tänne taloon aika lailla kaikki, ja Eemeli on jaksanut kuunnella jahkailut ja muut – sillä on hyvät hermot, Henriikka lisää.

kuva1

“Vakavista asioista ei tarvitse puhua vakavasti”

Lonkien perhe on asunut uudessa kodissaan nyt noin puoli vuotta. Keskeisimpänä asiana hyvin sujuneesta rakennusprojektista on mieleen jäänyt Jalokodin kanssa erinomaisesti toiminut keskusteluyhteys.

– Paljon teki se Eemelin oma persoona. Saatiin puhumalla sovittua asiat hyvin, keskusteluyhteys toimi ja juttu luisti.

Uudessa kodissa kaikki on toiminut ongelmitta. Henriikka ja Akseli luottavat kuitenkin siihen, että Jalokotiin voi luottaa myös niissä tapauksissa, jos ongelmia mahdollisesti ilmenee: ”Eemeli kantaa vastuun tekemästään työstä ja on aina valmis auttamaan”, Longat kertovat.

– Erityisesti meihin teki vaikutuksen se, että Eemeli ei rakentanut pelkästään taloa, vaan kotia meille. Hän antoi sataprosenttisen työpanoksen sen puolesta, että päästiin ajoissa muuttamaan uuteen kotiin, Henriikka toteaa lopuksi.

Kategoriat: Kokemuksia | Avainsanat: